El museo un lugar para aprender, un lugar para disfrutar.
Acércate al museo.

Visita

Visita los yacimientos

Mapa interactivo donde encontrarás todos los yacimientos visitables de la zona y también de otros sitios del territorio valenciano

Información práctica

Información práctica

Normas, información práctica, accesibilidad...

Dirección

Museo de la Valltorta

Pla de l'Om, s/n

12179 Tírig

Tel. 964 336 010

museo_valltorta@gva.es

 

Horarios

 

de octubre a abril

de martes a domingo

de 10.00 h a 14.00 h

de 16.00 h a 19.00 h

 

de mayo a septiembre

de martes a domingo

de 10.00 h a 14.00 h

de 17.00 h a 20.00 h

 
La entrada al museo y la visita a los abrigos con pinturas rupestres en horarios oficiales son totalmente gratuitas. El museo abre todos los dias de la semana except lunes, y permanecerá cerrado los dias 24, 25 y 31 de diciembre y 1 y 6 de enero. Estos dias tampoco no es posible visitar los conjuntos de pinturas rupestres.
 

Visitas a los abrigos

Salidas desde el museo:

  • Cova del MAS D'EN JOSEP:  10.00 h.
  • Cova dels CAVALLS:             12.00 h.
  • Cova dels RIBASSALS o del CIVIL

16.30 h de octubre a abril 

18.00 h de mayo a septiembre.

 

Las visitas a la SALTADORA (les Coves de Vinromà) y al abrigo CENTELLES (Albocàsser) es necesario realizar reserva previa (964 336 010).

 

  • Cova de la SALTADORA:  3 horas de duración. Dificultad alta.
  • Abrigo CENTELLES: 3 horas de duración. Dificultad media- baja

 

COVA REMÍGIA 

ES NECESARIO REALIZAR RESERVA PREVIA AL MUSEO DE LA VALLTORTA  (964 336 010).

  • Salidas desde el Mas de la Montalbana (Ares del Maestrat)
  • 3 horas de duración. Dificultad media.

 

 

portada

 

 
 

EL MUSEU LA VALLTORTA I EL CENTRE PENITENCIARI D'ALBOCÀSSER EN UN PROJECTE DIDÀCTIC

 

El museu de la Valltorta ha col·laborat en el projecte ACTÚA del centre penitenciari d'Albocàsser. Es tracta d'un programa sobre patrimoni que porta tres edicions, el comencen a l'estiu i el finalitzen a principis de la tardor. Esta coordinat des de l'àrea d'animació soci-cultural i obert a la participació de tots els mòduls. Aquest estiu, havien de fer un gran mural sobre l'art rupestre que elaborava cada mòdul participant amb l'objecte d'exposar-lo. Els treballs que paga la pena es podran veure exposats de manera temporal al museu de la Valltorta. El museu va participar amb tres activitats al centre penitenciari, van cedir l'exposició itinerant sobre el centenari del descubriment de les pintures i a principis d'octubre va oferir una xerrada sobre els enigmes de l'art rupestre de l'arc mediterrani a càrrec de Pilar Vidal, la directora del Parc Cultural i un taller sobre eines prehistòriques a càrrec de Francesc Bellmunt, expert en Prehistòria.

 

Els índexs de satisfacció els marquen la participació, cal dir que tots els mòduls del centre penitenciari menys un vàrem participar en el projecte, més de 120 interns de manera voluntària van assistir a la xerrada sobre els enigmes de l'art rupestre i una 40 van participar en el taller. El museu valora de manera molt positiva la participació en aquesta experiència didàctica i el fet de poder difondre els valors de l'art rupestre llevantí en altres àmbits.

 

Dins del projecte ACTÚA, cada any han treballat un tema sobre els recursos culturals dels voltants, van començar amb les oliveres mil·lenàries, el segon any van ser els dinosaures i aquest any ho han fet amb l'art rupestre de l'arc mediterrani o llevantí, amb l'excusa de que s'han complit vint anys de la declaració de Patrimoni Mundial per la UNESCO.

 

 

 

 

 

 

horarios1

horarios2