El museu un lloc per aprendre, un lloc per a gaudir.
Apropa't al museu.

Visita

Visiteu els jaciments

Mapa interactiu on trobareu tots els jaciments visitables de la zona i també d'uns altres indrets del territori valencià

Información práctica

Informació pràctica

Normes, informació pràctica, accessibilitat...

Adreça

Museu de la Valltorta

Pla de l'Om, s/n

12179 Tírig

Tel. 964 336 010

museo_valltorta@gva.es

Portada - Horarios corto

Horaris

 

d'octubre a abril

de dimarts a diumenge

de 09.30 h a 14.00 h

de 16.00 h a 19.00 h

 

 

de maig a setembre

de dimarts diumenge

de 09.30 h a 14.00 h

de 17.00 h a 20.00 h

 

Agenda d'activitats

LA VALLTORTA CELEBRA EL

 

DIA DELS MUSEUS

 

El Museu de la Valltorta celebrarà el dia internacional dels museus amb l'escoles dels municipis del Parc Cultural Valltorta-Gasulla. Vora 300 alumnes participaran en les activitats organitzades per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport aprofitant la commemoració.

Al llarg de la penúltima setmana de maig passaran per la Valltorta el CRA l'Aiguaneu que agrupa a les escoles de Cati, Culla i Vilar de Canes; l'escola la Moreia de les Coves, el col.legi Alcade Fabregat de Benassal i l'escola de Tírig. El dimarts 22 de maig els xiquets i les xiquetes de Cati, Culla i Vilar de Canes, a més de visitar l'abric de pintures rupestres i l'exposició del museu, aprendran de quina manera es feia la pintura i com pintaven a la Prehistòria El dimecres 23 de maig l'alumnat de les Coves aprofundiran en el període de la Prehistòria mitjançant la visita al museu, al abric i amb el taller d'eines prehistòriques. El mateix programa es farà dijous 24 de maig amb l'alumnat de Benassal, Ares i Tírig.

 

D'aquesta manera, el Museu Valltorta, aprofitant la celebració del dia internacional dels museus, vol continuar amb la tasca de posar en valor l'art rupestre d'aquestes terres, patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i fer arribar la seua importància als escolars dels municipis que conformen el conjunt del Parc Cultural Valltorta-Gasulla.

horarios1

L'entrada al museu i la visita als abrics amb pintures rupestres en horaris oficials són totalment gratuïtes. El museu obri tots els dies de la setmana excepte dilluns, i roman tancat els dies 24, 25 i 31 de desembre i 1 i 6 de gener. Aquests dies tampoc no és possible visitar els conjunts de pintures rupestres.

Visites als abrics

Eixides des del museu:

  • Cova del Mas d'en Josep (10.00 h).
  • Cova dels Cavalls (12.00 h).
  • Cova dels Ribassals o del Civil (16.30 h d'octubre a abril i 18.00 h de maig a setembre). 

horarios2

Les visites a la Saltadora (les Coves de Vinromà) i a l'abric Centelles (Albocàsser) s'han de concertar amb 24 hores d'antelació al telèfon del museu (964 336 010).

  • Cova de la Saltadora: 3 hores de durada. Dificultat alta.
  • Abric Centelles: 3 hores de durada. Dificultat mitjana.

Eixides des del mas de la Montalbana (Ares del Maestrat):

  • Cova Remígia: 3 hores de durada. Dificultat mitjana. A les 10.00 h, 12.00 h i 15.00 h (d'octubre a març) o 16.00 h (d'abril a setembre). Més informació al telèfon del museu (964 336 010). Tancat els dilluns i els dimarts.