Benvinguts i benvingudes a la secció on podràs descobrir les publicacions que realitzem al museu

Concursos escolars

La celebració dels 100 anys del descobriment de les pintures rupestres del barranc de la Valltorta i de Morella la Vella ha motivat la realització de dos concursos, l'un de dibuix i pintura i, l'altre, d'idees creatives per a commemorar aquest aniversari, amb la intenció d'involucrar l'alumnat i els centres educatius en la conservació i difusió del patrimoni cultural que els envolta. Hi podia participar l'alumnat d'Educació Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat dels centres educatius següents: IES Els Ports (Morella), CEIP Mare de Déu de Vallivana (Morella), CEIP La Moreria (les Coves de Vinromà), secció IES Alfons XIII (Benassal), CEIP Alcalde Fabregat (Benassal), CEIP Joan de Brusca (Albocàsser), CRA L'Ullastre (Tírig, la Salzadella i Xert), CRA L'Aiguaneu (Catí i Vilar de Canes).

Pintures rupestres i noves tecnologies: de l’estudi a la difusió

Els dies 18, 19, 20 i 21 de juliol de 2017 es va dur a terme, a les sales gòtiques de l'Ajuntament de Morella, el curs Pintures rupestres i noves tecnologies: de l'estudi a la difusió, coordinat pels professors Josep Cristià Linares Bayo i Sergi Selma Castell, de la Universitat Jaume I de Castelló. El curs va valorar un element singular del Patrimoni de la Humanitat com són les pintures rupestres de l'Arc Mediterrani al nord del territori valencià. Es plantejava integrar els plantejaments acadèmics sobre aquest tipus d'art amb l'entorn social, cultural, econòmic i professional, apostant per noves formes pedagògiques d'apropament i difusió del conjunt patrimonial.

Jornades acadèmiques: 100 anys d'art rupestre a Castelló: la Valltorta - Morella la Vella

Durant tot l'any 2017 es commemoren els 100 anys del descobriment de les primeres pintures del parc de la Valltorta i de Morella la Vella. Des de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport hem programat una sèrie d'activitats per tal de celebrar l'efemèrides i per a recuperar l'esperit inicial pel qual es va erigir el Museu de la Valltorta. Entre aquestes es troba la celebració d'unes jornades commemoratives a la Universitat Jaume I els dies 29 i 30 de setembre i 1 d'octubre. Aquest acte té com a objectiu mostrar al públic interessat els resultats dels treballs d'àmbit acadèmic realitzats a la Valltorta i Morella la Vella, i analitzar les aportacions d'aquests treballs a la història de la investigació provincial, peninsular i mediterrània.

S'estan mostrant els 3 resultats.